logo
 
Magyar Honvédség Egészségügyi Központ
Hévízi Rehabilitációs Intézet

Az intézet régi múltra tekint vissza, hírnevét a közel 90 év alatt kialakított magas színvonalon nyújtott egészségügyi szolgáltatásoknak köszönheti. Jelenleg a Budapesti MH Egészségügyi Központ egyik osztályaként működik. A Budapesti Központtal együtt olyan komplex teljeskörű ellátást nyújtó speciális feladatokat ellátó szervezet, mely küldetésével, jövőképével és stratégiájával összhangban az ISO 9001-2008 és a MEES 1:0/2007 szabványok szerinti irányítási rendszert működtet.

Hévíz központjában, frekventált környezetben helyezkedik el. Nagy parkkal rendelkezik, mely kellemes közérzetet és nyugodt kikapcsolódást biztosít az ideérkezők számára.

Az intézetben minden szakdolgozó rendelkezik a szükséges szakképesítéssel és működési kártyával, szakmai tudásukat fejlesztik, évente továbbképzéseken vesznek részt és a szükséges credit-pontokat folyamatosan megszerzik. Az alkalmazottakat az ÁNTSZ és a MEP évente ellenőrzi. Az orvosok több évtizedes tapasztalattal-gyakorlattal rendelkeznek. (20-40 év között).

Fontos megemlíteni, hogy az intézet 2015. november hónapban elnyerte a Hagyományos Hévízi Kúra védjegyét, melyet Hévíz város indított el. Ez is alátámasztja, hogy magas színvonalú egészségügyi szolgáltatás folyik szakképzett orvosokkal és személyzettel. Az itt tartózkodó vendégek a kúra alatt folyamatos orvosi, szakmai kontroll alatt vannak, egyéni állapotfelmérésen is részt vesznek.

A hagyományos hévízi kúra lényege, hogy kettő, de inkább három hétig tartson. Ez az ellátás más, mint egy ambuláns kezeléssorozat, ugyanis biztosított a pihenés, a komplex ellátás. (nem kell naponta bejárni). Az intézet több, mint 45 fajta kezelést nyújt a mechanoterápián, hidroterápián, balneoterápián, masszázsokon keresztül az egyéb kiegészítő szolgáltatásokig.

A gyógyturizmus fontosságát szem előtt tartva az intézet elsősorban fizető, de beutalt vendégeket is fogad. (130:70 arányban). Ennek érdekében több belföldi és külföldi utazási irodával is kapcsolatban áll. Az egyéni belföldi és külföldi vendégek évek óta visszatérnek.

A dokumentáció a jogszabályoknak megfelelően készül, a foglalás a Front Office rendszeren keresztül történik, mely átadja az adatokat az egészségügyi programrendszernek. A vendégeknek a kezelésekre pontos időpontjuk van.

A recepciószolgálat a szabályoknak megfelelően számlát állít ki, illetve orvosi igazolást ad a különböző egészségbiztosítók felé. Az intézet többféle fizetési módozatot fogad el – készpénz, bankkártya, SZÉP kártya, egészségpénztári elszámolás – és 24 órán keresztül működik.

Folyamatos nővérügyeleti ellátás van (éjszaka is), szükség esetén orvosi ellátás is biztosított, mivel szerződéses viszony áll fenn a helyi orvosi szolgálattal.

Az élelmezési ellátás során a hagyományos magyaros ételek mellett diétás étkezést is biztosítunk, dietetikus által, illetve egyéb étkezéshez kapcsolódó speciális igényeket is teljesítünk.

Összegezve: a vendég magas színvonalú szolgáltatások között érezheti magát, mert mind a felszereltség, mind a személyzet megfelel a szolgáltatási színvonalnak. A személyzet megismerte a szolgáltatások jelentőségét és azokat maximálisan ellátja. Ez vonatkozik az egészségügyi létszámra, illetve a logisztikára és kiszolgáló egységre.

Vegye igénybe euópai szintű szolgáltatásainkat!

Házirend
BM
BM