logo
 
Magyar Honvédség Egészségügyi Központ
Hévízi Rehabilitációs Intézet
IGH finn mozgásterápia:
mely alapvetően az orvosok és gyógytornászok által személyre szabottan összeállított és ellenőrzött gyakorlatok végzésére kifejlesztett korszerű célgépeken történik.
A test valamennyi izomcsoportjának kezelésére alkalmas. (műtét utáni kezelés, erőfejlesztés stb.)
A kezelést orvosi konzultáció előzi meg.
 
BEMER - Pulzáló Mágneses Terápia ( PMT ):
A gyógyítás elve:
A pulzáló, széles frekvencián mozgó elektromágneses tér jótékony hatással van a szervezetre, szervekre, szövetekre és a vérkeringésre. Az emberi szervezet minden része valamilyen "frekvencián" él, impulzusokat bocsát ki. A mágneses (PMT) kezelésekkel a szervezet működését javítja, csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat és a sokféle jótékony hatás eredményeképpen javul az közérzet és hosszabb távon enyhíti sőt meg is szüntetheti a panaszokat.
Alapvető elv, hogy a szervi bajok gyógyításához először is orvosi vizsgálat és célzott kezelés kell. A PMT-vel az elindított gyógyulási folyamatot fejezheti be, természetes úton és fájdalommentesen!
A gyógyított betegségek:

A Hévízi Rehabilitációs Intézetében elsősorban a mozgásszervi megbetegedésben szenvedők gyógyítása jellemző.
Nagy előny, hogy folyamatos orvosi felügyelet mellett történik a kúraszerűen nyújtott kezelések igénybevétele. A pulzáló mágneses terápia nagyon jól kiegészíti a hagyományos, jól bevált hévízi kezeléseket úgy, mint:

gyógyfürdő, iszappakolás, kénpakolás, gyógytorna, víz alatti kezelések, gyógymasszázs.

Fontos, hogy a PMT kezelések az előbbiekben felsoroltakkal kombináltan érhetnek el eredményt az idő alatt, amíg a kúra tart- ( 2-3 hét ).
Hosszabb, több hónapos kezeléssel a PMT önmagában is képes hasonló eredményeket elérni, mint az Intézetben a komplex kezeléssel adott gyógyító kúra.

Az általunk kifejlesztett mágneses terápiával kombinált kúra
a következő betegségek gyógyítását segíti elő:
általános fájdalomcsökkentés,krónikus degeneratív folyamatok, migrén és egyéb neuralgiás panaszok kezelése (ideggyulladás, idegbecsípődés), sebek, sérülések gyógyítása, reumatikus és izületi fájdalmak csökkentése, gyulladás, ödéma kezelése, csonttörés, csontritkulás kezelése,az immunrendszer erősítése,
vérkeringés és anyagcsere serkentése , stressz okozta panaszok enyhítése,alvásjavítás.stb.
A Pulzáló Mágneses kezelések extra kezelésként vehetők igénybe!
 
BM
BM